КНДР заявила, що тимчасово припиняє запуск сміття на територію Південної Кореї

Джерело: DW

Посадовці КНДР заявили, що тимчасово припинять запуск повітряних куль, наповнених сміттям і екскрементами, на територію Південної Кореї.

“Ми тимчасово зупиняємо акцію розкидання макулатури за межами кордону. Це тому, що наші дії є ретельними контрзаходами”, – повідомило офіційне корейське центральне інформаційне агентство.

При цьому вони попередили, що повітряні кулі знову полетять на південь, якщо Сеул розішле будь-які “антипівнічнокорейські листівки” на північ.

“Ми дали південнокорейцям сповна відчути, наскільки огидно і трудомістко збирати розкидану макулатуру”, – йдеться у заяві.

Водночас директор національної безпеки Південної Кореї Чан Хо Джин заявив, що високопосадовці на екстреному засіданні вирішили вжити “нестерпних” заходів проти Північної Кореї у відповідь на її нещодавню серію провокаційних актів.

Чан назвав кампанію з запуску повітряних куль і нібито глушіння сигналу GPS “абсурдними, ірраціональними провокаційними діями, які нормальна країна не може собі уявити”. Він звинуватив Північну Корею в тому, що вона прагне викликати “громадську тривогу і хаос” у Південній Кореї.

Південнокорейські посадовці не повідомили, які кроки у відповідь вони здійснять. Утім, на думку співрозмовників видання, Південна Корея, найімовірніше, відновить трансляцію на Північну Корею через гучномовці, які включатимуть критику жахливої ситуації з правами людини, світові новини та пісні в стилі K-pop.

Зазначається, що Північна Корея надзвичайно чутлива до таких трансляцій, оскільки більшість її 26-мільйонного населення не має офіційного доступу до іноземних теле- і радіопрограм.

В Україні вдруге за день продовжили скасування графіків відключення електроенергії. За новою вказівкою “Укренерго” світло не вимикатимуть по всій території держави до 17:00.

Дослідження, проведене над 30 зразками тампонів 14 різних брендів, показало наявність 16 потенційно токсичних металів, включаючи свинець, миш’як та кадмій.

У неділю, 7 липня, у Франції відбувається другий тур дострокових парламентських виборів. До участі допускаються кандидати, які набрали щонайменше 12,5% голосів зареєстрованих виборців у першому турі.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

У Сполучених Штатах помер 89-річний володар премії “Оскар” Роберт Таун, який, зокрема, написав сценарії для фільмів “Китайський квартал” та “Місія нездійсненна”.