Після проходження ВЛК «схопив» епілептичний напад: в Звягельському ТЦК помер чоловік

Джерело: Житомирський обласний ТЦК та СП

В Звягельському РТЦК та СП помер військовозобов’язаний, після чого в одній із місцевих груп у Facebook в коментарях до допису люди пов’язали це з певними діями з боку працівників ТЦК. Водночас в Житомирському обласному ТЦК та СП заявили, що чоловік помер від епілептичного нападу.

У військкоматі розповіли, що 28 травня для проходження ВЛК до 2 відділу Звягельського РТЦК та СП доставили військовозобов’язаного Сергія К. За словами ТЦК, є свідки, які повідомили, що за декілька днів до цього чоловік зловживав алкоголем і мав ознаки легких травмувань.

Вранці 29 травня чоловіка “схопив” епілептичний напад, який, як сказали в ТЦК, спричинений тривалим вживанням алкоголю. 

“Йому надали першу невідкладну медичну допомогу, викликали карету “швидкої”. Слідчо-оперативна група на місці інциденту кваліфікувала подію як самокаліцтво. На жаль, 2 червня 2024 року від отриманих під час епілептичного нападу травм чоловік помер у лікарні”, – заявили у відомстві.

У Житомирському ТЦК та СП додали, що слідчі жодного стороннього фізичного впливу на чоловіка не виявили.

В коментарях до роз’яснення військкомату користувачі Facebook знову звинуватили працівників ТЦК, зокрема у брехні.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.

Засновник ГО “Експертний корпус”, начальник відділу Українського інституту національної пам’яті, а нині командир роти 206 батальйону 241-ї бригади ТрО Роман Кулик закликав командування об’єктивно оцінити можливості війська та дослухатися до військових. Військовослужбовець повідомив про втрати у своїй роті через надскладні, як він наголосив, “фантастичні” задачі.

Станом на сьогодні українські міста будують не більше 20% від заявленого президентом Володимиром Зеленським 1 ГВт маневрових потужностей “до зими”.

Суд призначив черкащанці довічне позбавлення волі за держзраду. Жінка передавала ФСБ РФ дані про військові об’єкти.