Геращенко «шокував» стан фортифікаційних споруд на Харківщині (фото)

Джерело: Ірина Геращенко/Telegram

Співголова фракції “Європейська Солідарність” Ірина Геращенко відвідала Харківщину та заявила, що її “шокує” ситуація з фортифікаційними спорудами на цьому напрямку.

Фото: Ірина Геращенко/Telegram

“Кучугури “зубів дракона”, які вже кришаться, валяються, звалені докупи кілька місяців. Й тільки зараз на певних ділянках їх розтягують трактори і починають встановлювати”, – сказала вона. 

Співголова фракції “ЄС” додала, що “верх фортифікаційного безумства” – це закопаний опорний пункт.

“На нього пішли мільйони гривень, але ж гроші просто вкопали в землю. Військові вважають цю халабуду спланованим шкідництвом і змушені самотужки будувати спостережний обʼєкт поблизу, на високій місцевості”, – написала Геращенко. 

Фото: Ірина Геращенко/Telegram

Нардепка запитала, чому після деокупації Херсонщини за півтора року не побудували відповідні фортифікації.

“Хто відповідає за інженерні роботи і якість фортифікацій, формував  технічні характеристики? Скільки на це пішло грошей, і хто на цьому нажився? Хто понесе відповідальність?” – наголосила Геращенко.

Вона додала, що усю інформацію передали в ТСК щодо фортифікацій.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.