Вперше за чотири роки на станції «Академік Вернадський» з’явився імператорський пінгвін

Джерело: Національний антарктичний науковий центр у Facebook

На дослідницьку станцію “Академік Вернадський” вперше за чотири роки завітав імператорський пінгвін. Він виявився молодою особою, враховуючи сіре забарвлення на деяких частинах його голови.

Фото: Національний антарктичний науковий центр

“Такий візит став сюрпризом, бо імператорські пінгвіни не гніздують в районі “Вернадського”, а обирають холодніші території. Найближча їхня колонія розташована за понад 300 км від нас”, – повідомляють полярники.

Птах провів вже два дні поруч зі станцією, виявивши особливий інтерес до місць біля геомагнітної обсерваторії, де збираються дані про магнітне поле Землі.

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Останній раз імператорських пінгвінів поблизу станції бачили в грудні 2020 року.

Фото: Національний антарктичний науковий центр

Біологи наголошують на унікальності цього виду пінгвінів, які здатні пройти найдалі на Південь і розмножуватися антарктичною зимою, коли навколо темно і дуже холодно. Розміри цих птахів можуть досягати 120 см заввишки та 50 кг ваги.

Фото: Національний антарктичний науковий центр

На саміті в Нью-Йорку затвердили розроблений під керівництвом Німеччини Пакт в ім’я майбутнього. РФ спробувала зірвати ухвалення документа.

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі заявив, що тривають делікатні переговори з Білим домом стосовно дозволу Україні використовувати ракети Storm Shadow по території Росії, стверджуючи, що настав час для “мужності”.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 23 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог заперечив інформацію щодо причетності спецслужб країни до підриву пейджерів членів угруповання “Хезболла” у Лівані. Глава країни заявив, що ліванське угруповання має чимало ворогів.

Станом на 22 вересня ЗСУ відновили раніше втрачені позиції на Донеччині та просунулися на Курщині.