В «Укренерго» прокоментували оголошення тендеру на закупівлю кондиціонерів

Джерело: “Укренерго”

В “Укренерго” заявили про скасування оголошеного на Prozorro тендеру на закупівлю систем кондиціювання.

Раніше стало відомо, що “Укренерго” оголосило через Prozorro тендер на закупівлю кондиціонерів для потреб апарату управління. Планувалося закупити чотири комплекти систем кондиціювання на загальну суму близько 629 тисяч гривень.

За словами представників компанії, тендер оголошено на заміну спліт-систем, яким 16 та 13 років, та служби почали готувати його на початку року, коли енергетична система повністю покривала потреби споживачів.

“Мета цієї закупівлі була – забезпечити безперебійне охолодження технічних приміщень: акумуляторної кімнати та ліфтового машинного залу. Про це вказано в тендерній документації на Prozorro. Ми все купуємо у суворій відповідності до закону та правил прозорості, тому підготовка процедур займає певний час. Оголошення цього тендеру, на жаль, збіглося з вимушеними обмеженнями енергопостачання внаслідок російських обстрілів. Задля уникнення маніпуляцій, тендер буде відмінено”, – розповіли в “Укренерго”.

Замість закупівлі нових кондиціонерів у компанії ремонтуватимуть старі, а тендер відновлять, коли буде скасовано всі відключення.

При цьому в “Укренерго” запевнили, що з моменту, коли почали закликати українців не включати кондиціонери, спліт-системи в їхніх будівлях та офісах не працюють.

“Ми також переглянемо всі наші актуальні закупівлі на предмет охолоджуючих пристроїв. В наших офісах спекотно, як і в кожному іншому офісі в Україні. Сьогодні також внутрішні комунікації ще раз нагадають нашим співробітникам, які працюють в офісних приміщеннях, як правильно переносити спеку і, що в компанії зараз немає дрес-коду”, – йдеться у повідомленні.

Галицький районний суд Львова продовжив досудове розслідування у справі вбивства мовознавиці Ірини Фаріон ще на шість місяців.

Проти Гарві Вайнштейна з’явилося нове обвинувачення. Прокуратура не оприлюднила подробиць, а адвокат Вайнштейна заявив, що він не знає нічого про нову обвинувачувачку.

Актор Девід Швіммер нещодавно зізнався, що його кар’єра могла б піти зовсім іншим шляхом, якби він не відмовився від ролі у фільмі “Люди в чорному” 1997 року. На той час актор здобув велику популярність завдяки своїй ролі в серіалі “Друзі”, але він вирішив зосередитися на власному фільмі, замість того щоб прийняти пропозицію зіграти головну роль у культовому фільмі.

Росія проводить інформаційні маніпуляції, часто маскуючи їх під українські ініціативи, зокрема через створення псевдоукраїнських сторінок у соцмережах.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у п’ятницю, 20 вересня, здійснить візит до України.