Південна Корея та НАТО посилять партнерство щодо безпеки та кіберзагроз

Джерело: Reuters

Лідери Південної Кореї та НАТО заявили, що розширять співпрацю з питань глобальної безпеки, включаючи Україну та Північну Корею.

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль сказав, що безпека в Атлантичному та Індо-Тихоокеанському регіонах нероздільна.

“Я приїхав, щоб інституціоналізувати рамки співпраці шляхом створення індивідуальних програм партнерства, а також обговорити співпрацю у сфері військової розвідки та кіберсфери”, — сказав Юн генеральному секретарю НАТО Єнсу Столтенбергу.

Столтенберг подякував Юну за те, що він приєднався до засудження агресії Росії проти України, і сказав, що ядерні та ракетні загрози Північної Кореї є важливою проблемою, яка впливає на НАТО та за її межами.

Очікується, що Південна Корея та НАТО домовляться про розширення співпраці в 11 сферах.

Раніше Столтенберг і президент України Володимир Зеленський закликали Південну Корею посилити військову підтримку України.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

17 вересня вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді. Загалом Укрпошта отримала близько шести тисяч повісток щодо виклику військовозобов’язаних до ТЦК.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.