На Чернігівщині знешкоджено угруповання рекетирів, яке викрадало місцевих мешканців і розхитувало ситуацію на прикордонні з РФ

Фото: facebook.com/SecurSerUkraine

Джерело: СБУ

Служба безпеки України знешкодила угруповання рекетирів, яке викрадало мешканців Чернігівщини і розхитувало ситуацію на прикордонні з РФ. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Працівники СБУ нейтралізували організоване злочинне угруповання, яке тероризувало і намагалось тримати в страху мешканців Чернігівської області.

Зокрема зловмисники створювали штучні конфліктні ситуації з жителями прикордонного регіону, а потім вимагали з них гроші за “врегулювання” суперечки.

Затримані мали власну мережу інформаторів, через яку отримували відомості щодо потенційних жертв.

Діяльність угруповання створювала реальні передумови для розхитування внутрішньо-політичної ситуації у прикордонному з РФ північному регіоні.

Співробітники СБУ затримали п’ятьох учасників банди на спробі викрадення місцевого жителя, якому рекетири “намалювали борг” у майже 100 тис. грн.

Встановлено, що у разі відмови платити банді її учасники викрадали людей, а потім відвозили у заздалегідь підготовлені місця і піддавали жорстоким тортурам.

Кримінальники катували людей і обіцяли припинити знущання тільки у разі негайного перерахування коштів на банківські рахунки фігурантів.

Крім того, зловмисники знищували майно громадян шляхом підпалів на території інших регіонів.

Лише за декількома фактами, які задокументували правоохоронці, зловмисники “вибили” з громадян понад 200 тис. грн.

За даними слідства, фігурантами є мешканці обласного центру, яких раніше притягували до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання в умовах воєнного стану). Всі вони перебувають під вартою.

Перевіряється причетність учасників банди до вчинення інших злочинів. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

Колишня глава МЗС Австрії Карін Кнайсль, котра також відома своїми танцями з Путіним на власному весіллі, нині остаточно переїхала до Росії та стала там “амбасадоркою зі збереження амурського тигра”.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…

Собаку-детектора спеціально натреновано для пошуку прихованих вибухонебезпечних предметів, які саперам складно виявити, навіть із металошукачем. Нині Севен допомагає фахівцям ДСНС розміновувати територію Сумщини.