У США собака пробіг понад 6 км пустелею, аби врятувати господаря після аварії

Джерело: The Guardian

У США собака пробігла понад 6 км за допомогою після того, як автомобіль його власника з’їхав з дороги в яр в окрузі Бейкер, штат Орегон. Чоловік разом з трьома іншими собаками перебував у пастці.

Подія сталася, коли Брендон Гарретт їхав зі своїми чотирма собаками дорогою US Forest Service Road 39 в окрузі Бейкер, неподалік від місця, де перебувала його родина. За заявою офісу шерифа округу Бейкер, Гарретт не впорався з керуванням на повороті та врізався в насип, залишивши його в безвиході.

Фото: Baker county sheriff’s office

Одна з його собак повернулася до кемпінгу, сповістивши родину про те, що щось трапилося. Пес пробіг понад 6 км через пустелю, перш ніж 3 червня о 9:30 ранку натрапив на інших туристів. Родина Гаррета, зрозумівши, що сталося, почала пошуки і виявила його автомобіль. Однак через складний рельєф вони не змогли дістатися до нього і викликали рятувальників.

Рятувальники скористалися бензопилами, щоб прокласти шлях до місця аварії. За допомогою рятувальної ковдри та мотузки вони витягли Гарретта з яру.

Чоловіка знайшли приблизно за 91 метр від місця аварії разом із трьома іншими його собаками, які також вижили. На місці йому надали першу допомогу, після чого його доставили машиною швидкої допомоги до вертольота і шпиталізували до місцевої лікарні.

Подробиці про ступінь травм Гарретта або його стан здоров’я немає.

В зоопарку у Балтіморі (штат Меріленд, США) помер африканський пінгвін, який допоміг врятувати свій вид від вимирання, залишивши після себе понад 200 нащадків, та проживши набагато довше, ніж очікувалося.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.