«Поміщалася у мамині долоні»: львівські лікарі виходили дівчинку вагою у 600 грамів

Джерело: Перше медичне обʼєднання Львова

Команда неонатологів Львівської дитячої лікарні Святого Миколая за сім місяців виходила передчасно народжену дівчинку Софійку, вага котрої становила лише 600 грамів.

Настільки крихітна, що поміщалася в мамині долоні! Дівчинку, яка народилася на 24-му тижні вагітності вагою лише 600 грам виходила команда неонатологів. Для цього їм знадобилося сім місяців, — мовиться у повідомленні.

Софійка – третя дівчинка у родині Данчівських, що мешкає неподалік Львова. Попередні вагітності протікали у мами дівчинки Андріани без ускладнень. Однак, за третьою вагітністю почались кровотечі через які була загроза втратити дитину. На 24-му тижні відбулось відшарування плаценти, тож задля порятунку донечки мамі терміново зробили кесарів розтин.

Зауважується, що перші тижні виявились для Софійки дуже складними, оскільки дівчинка народилась із ще незрілими легенями. Через виникнення супутніх хвороб, близько 100 днів дитина не могла самостійно дихати. Також дитина не могла їсти, тому її годували через зонд.

П’ять місяців дитина провела у кювезі – спеціальному інкубаторі для передчасно народжених дітей.

Лише на пʼятому місяці життя —  загроза життю минула, а на сьомому місяці Софійку виписали з лікарні з вагою 4 кг 330 г.

Раніше ми розповідали, що у Львові лікарі провели складну операцію дворічному Матвію, котрому раніше через рідкісне онкозахворювання видалили сечовий міхур. Нині, після довгої боротьби, дитина вже добре почувається.

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.