У Британії активісти спаплюжили офіційний портрет короля Чарльза (фото)

Джерело: CNN

Активісти з групи Animal Rising провели  акцію протесту біля офіційного портрета короля Чарльза, який зараз виставляється в лондонській галереї. Вони використали малярний валик, щоб наклеїти два знаки на портрет монарха.

Планувалося, що портрет короля буде доступним для всіх відвідувачів до 15 червня.

Фото: Animal Rising/X

Картина, що зображає короля Чарльза як монарха, стала обговорюваною після свого офіційного представлення на початку цього року. Художник Джонатон Єо зобразив короля на яскравому червоному тлі, що викликало різні реакції.

Активісти прикріпили на голові короля зображення британського мультиплікаційного героя Воллеса з серіалу “Воллес і Громіт” та додали вивіску із закликом звернути увагу на жорстокість на фермах.

Ця акція покликана привернути увагу до звіту про жорстоке поводження з тваринами на фермах, опублікованого благодійною організацією RSPCA. Група Animal Rising виступає за швидкий перехід до рослинного харчування та вважає, що програма RSPCA Assured маскує жорстокість у промислових умовах.

6 липня президент Володимир Зеленський поінформував, що лише за цей тиждень російські війська скинули на територію України понад 600 керованих авіаційних бомб. 

6 липня збірна Нідерландів у вирішальному поєдинку обіграла команду Туреччини, ставши четвертим півфіналістом чемпіонату Європи-2024, приєднавшись до Англії, Франції та Іспанії.

Напередодні другого туру парламентських виборів у Франції 7 липня рейтинг ультраправої партії “Національне об’єднання” на чолі з Марі Ле Пен знижується.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 6 липня. За добу відбулося 123 бойових зіткнення. Станом на сьогодні найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку, також війська РФ активізувалися на Лиманському і Курахівському напрямках.

Вірменія та Сполучені Штати проведуть спільні військові навчання у Вірменії 15-24 липня. Навчання Eagle Partner-2024 передбачають операції зі стабілізації відносин між сторонами, що конфліктують, при виконанні миротворчих завдань.