В Індії підтверджено два випадки пташиного грипу у людей

Джерело: Reuters

У ВООЗ підтвердили другий випадок зараження пташиним грипом H9N2 серед людей в Індії.

Новий випадок захворювання зафіксовано у 4-річної дитини зі східного штату Західна Бенгалія.

Дитину з високою температурою та спазмами у животі госпіталізували до місцевої лікарні ще у лютому та виписали через три місяці діагностик і лікування.

Відомо, що вдома дитина контактувала з домашньою птицею, а серед людей, з якими вона спілкувалась, ніхто не мав ознак респіраторного захворювання.

За даними ВООЗ, це друге зараження людини пташиним грипом H9N2 в Індії. Перше було виявлено ще у 2019 році.

Хоча вірус H9N2, як правило, викликає легке захворювання, у ВООЗ повідомили, що можуть спостерігатися й інші спорадичні випадки захворювання серед людей, оскільки цей вірус є одним із найпоширеніших вірусів пташиного грипу, що циркулює серед свійської птиці в різних регіонах.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.