США розширять санкції проти продажу Росії мікросхем – Reuters

Джерело: Reuters

Уряд США планує в середу, 12 червня, оголосити ширші санкції щодо продажу напівпровідникових мікросхем та інших товарів у Росію, повідомили Reuters джерела, знайомі з планами. 

Джерела повідомили, що адміністрація оголосить, що розширює чинний контроль над експортом, щоб включити товари під брендами США, а не лише вироблені в Сполучених Штатах. 

Зауважимо, що у вівторок, 11 червня, речник Білого дому Джон Кірбі заявив журналістам, що Сполучені Штати Америки оголосять про нові санкції та експортний контроль проти Росії під час саміту G7 на півдні Італії, котрий розпочнеться 13 червня.

Також одне з джерел повідомило, що одним із пріоритетів для лідерів G7 є посилення підтримки України й роззброєння російської військової машини.

За словами джерел Reuters, Вашингтон також готовий оголосити нові значні санкції проти фінансових та інших установ, які є частиною “каналів технологій і товарів”, що постачають російську армію.

Окупація – термін, який став зрозумілішим для значної кількості українців у 2022 році. Вона може…

Під час матчу Євро-2024 Португалія-Франція французькі вболівальники вийшли з антиукраїнським плакатом про авіацію України.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 5 липня, на фронті відбулося 119 бойових зіткнень. Найгарячішою залишалася ситуація на Покровському напрямку. Також ворог активний на Лиманському і Торецькому напрямках.

Протягом дня, 5 липня, російські війська здійснили 18 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 73 вибухи. 

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 5 липня, провів телефонну розмову з новообраним прем’єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.