ЗМІ повідомили, що Папа Римський знову використав образливе слово щодо геїв

Джерело: The Washington Post

За даними італійських ЗМІ Папа Римський Франциск нібито знову назвав геїв образливим словом, яке вживав щодо них раніше та за що згодом просив вибачення.

Повідомляється, що понтифік вдруге образив геїв через два тижні після першого скандалу.

Папа Франциск начебто назвав геїв принизливим словом під час зустрічі зі 200 священнослужителями у папському Салезіянському університеті Риму. Зазначається, що він використав те ж слово, що і під час першого скандалу – “frociaggine”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський Франциск дозволив римо-католицьким священникам благословляти одностатеві пари

Водночас офіційно Ватикан, коментуючи зустріч, не згадав про використання принизливого слова, але сказав, що понтифік говорив про “небезпеку ідеологій у Церкві”.

Ватикан заявив, що Папа “знову наголосив на необхідності вітати та супроводжувати геїв у Церкві”, але закликав до розсудливості щодо їхнього вступу до священства.

Що передувало?

Кілька тижнів тому у ЗМІ повідомили, що під час зустрічі з єпископами Папа Франциск назвав геїв образливим італійським словом “frociaggine”, що у перекладі означає “педики”. Інцидент трапився, коли понтифік з єпископами обговорювали, чи варто приймати на навчання до семінарій чоловіків з нетрадиційною сексуальною орієнтацією. Мовляв, саме у цей момент Папа Римський сказав, що “у семінаріях вже і так забагато педиків”.

Водночас єпископи, які були на зустрічі, у коментарі ЗМІ зауважили, що понтифік, найімовірніше, не знав, як саме перекладається слово “frociaggine”, оскільки італійська мова не є для нього рідною.

Коли про інцидент повідомили у ЗМІ, Ватикан опублікував заяву, в якій повідомив, що Папа Римський Франциск просить вибачення за свої слова.

“Папі Франциску відомо про недавно опубліковані статті про розмову за закритими дверима. Папа ніколи не мав наміру образити чи висловитись у гомофобних термінах і він просить вибачення у тих, кого образило використання слова, про яке повідомили інші”, – сказав директор пресслужби Святого Престолу Маттео Бруні.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.

У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.

Понад 3600 хімічних речовин, дозволених для контакту з харчовими продуктами в упаковці, кухонному посуді або харчовому обладнанні, виявили в організмі людини, про що свідчить нове дослідження.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.