Ілон Маск відмовився від позову проти OpenAI та її гендиректора Сема Альтмана

Джерело: The Verge

Ілон Маск вирішив відкликати свій позов проти OpenAI та її генерального директора Сема Альтмана. У ньому він звинувачував компанію в порушенні контракту і відході від місії створення штучного інтелекту на благо людства.

Справу закрито без попередження, що дозволяє Маску подати позов знову.

Маск відкликав свій позов, поданий у лютому до суду штату Каліфорнія (номер справи CGC24612746), лише за день до запланованого слухання. Під час нього суддя мав розглянути прохання OpenAI про закриття справи.

Це сталося через день після того, як Маск пригрозив заборонити пристрої Apple у своїх компаніях, якщо компанія інтегрує технологію OpenAI в iPhone і Mac на рівні ОС.

У своєму позові Маск стверджував, що OpenAI порушила угоду, досягнуту з ним та іншими членами-засновниками. Вони зобов’язалися зробити OpenAI некомерційною організацією та зберегти її технологію з відкритим кодом.

За словами Нілая Пателя з The Verge, позов Маска мав кілька проблем. Серед них “Засновницька угода”, але такої Установчої угоди немає як доказу. У претензії про порушення контракту визнається, що “Засновницька угода” – “це, в основному, атмосфера, яку всі вловили в деяких електронних листах”.

OpenAI спростувала заяви Маска незабаром після подання позову. Компанія наголосила, що мільярдер прагне отримати “абсолютний контроль” над компанією шляхом її злиття з Tesla. У повідомленні додали, що з Маском “узгодженості взагалі немає”.

Минулого року Маск заснував власну компанію зі штучного інтелекту під назвою xAI. Відтоді стартап залучив 6 мільярдів доларів від інвесторів для фінансування дорогих чіпів, необхідних для роботи його системи ШІ.

До того ж, Маск перенаправив тисячі чипів Nvidia H100 AI,  зарезервованих для Tesla, до xAI.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.

У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.

Понад 3600 хімічних речовин, дозволених для контакту з харчовими продуктами в упаковці, кухонному посуді або харчовому обладнанні, виявили в організмі людини, про що свідчить нове дослідження.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.