ООН внесла армію Ізраїлю і ХАМАС до списку порушників прав дітей

Джерело: BBC News

Організація Об’єднаних Націй вперше додала ізраїльську армію, ХАМАС і збройне крило Палестинського ісламського джихаду до свого списку порушників прав дітей.

Ці три суб’єкти разом із воюючими сторонами Судану додали до списку за вбивства та калічення дітей.

“Діти були вбиті та покалічені в безпрецедентній кількості”, – йдеться у звіті “Діти у збройному конфлікті”.

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що конфлікт між Ізраїлем і палестинськими угрупованнями призвів до серйозних порушень безпрецедентного масштабу та інтенсивності, зокрема в Газі.

“Діти винесли на собі основний тягар розмноження та ескалації криз, які вирізнялися повним ігноруванням прав дитини, зокрема невіддільного права на життя”, – йдеться у звіті.

У звіті говориться, що конфлікт у Газі призвів до збільшення на 155% “серйозних порушень” проти дітей.

ООН підтвердила понад 8000 вагомих порушень проти 4247 палестинських дітей і 113 ізраїльських дітей у 2023 році, йдеться у звіті.

Але перевірка триває, тисячі повідомлень про загиблих і поранених дітей все ще потребують перевірки.

Посланник Ізраїлю в ООН Гілад Ердан заявив минулого тижня, що отримав повідомлення про те, що ізраїльські військові були додані до списку, сказавши, що він “шокований і обурений цим ганебним рішенням”.

ХАМАС і Палестинський ісламський джихад також потрапили до списку за вбивства, поранення та викрадення дітей.

Дві групи, які Ізраїль, Велика Британія та інші країни визнали терористичними організаціями, ще не прокоментували звіт.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.

У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.

Понад 3600 хімічних речовин, дозволених для контакту з харчовими продуктами в упаковці, кухонному посуді або харчовому обладнанні, виявили в організмі людини, про що свідчить нове дослідження.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.