Греція закриє Акрополь, щоб захистити туристів від спеки

Джерело: CNN

Одну з найвідоміших пам’яток Греції, Акрополь закриють для туристів через хвилю спеки, яка охопила столицю країни.

Популярне туристичне місце, яке приваблює відвідувачів з усього світу, закрило свої двері з 12:00 за місцевим часом.

У середу, 12 червня, температура в Афінах, як очікується, перевищить 40 градусів за Цельсієм.

Побудоване на крутому скелястому пагорбі місце, внесене до списку ЮНЕСКО, зазнає особливої спеки. Також туристи, які стоять в черзі до пам’ятки, мало захищені від палючого сонця.

Закриття Акрополя стало щорічною тенденцією, оскільки Греція – як і багато інших європейських країн – продовжує переживати спекотне літо.

Минулого року влітку влада Греції заявила про обмеження кількості щоденних відвідувачів Акрополя – для гарантування безпеки та довголіття стародавньої пам’ятки. Щодня пам’ятку могли відвідувати на 3 тисячі менше осіб, ніж раніше, – 20 тисяч.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.