«Укрзалізниця» збільшила кількість медичних евакуаційних вагонів: тепер їх 70

Джерело: пресслужба УЗ у Telegram

АТ “Укрзалізниця” поповнила свій парк рухомого складу двома вагонами для медичної евакуації. Їх використовують для потреб Збройних Сил України, а саме транспортування поранених військових середньої тяжкості.

Такі вагони “УЗ” виготовляє на власних потужностях, а загалом їх налічується вже 70.

Нові вагони оснащено сучасною медичною апаратурою, лікувальними та медикаментозними наборами. Вони також мають системи енергогенерації та очищення води, що робить їх повністю автономними.

Медичний парк “Укрзалізниці” оснащено відповідно до потреб різних медичних ситуацій. Вагони-реанімації включають кисневі станції, апарати штучної вентиляції легень, обладнання для переливання крові, кардіомонітори та аспіратори. Це дозволяє надавати невідкладну медичну допомогу під час транспортування поранених.

На медичних поїздах працюють не тільки медики, але й залізничники, які забезпечують безперебійне функціонування систем вагонів, генераторів, підйомників та інших технічних засобів.

У таких вагонах надають екстрену хірургічну та реанімаційну допомогу в дорозі.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.