У В’єтнамі затримали адвоката і журналіста через дописи у Facebook

Джерело: DW

В’єтнамська поліція заарештувала колишнього репортера Чіонг Ху Сана та адвоката Чан Дінь Трієна через публікацію статей у Facebook.

Як зазначається їх звинуватили у “зловживанні демократичними свободами з метою посягання на інтереси держави”.

За даними агентства, обом висунули звинувачення в розміщенні статей, які становлять загрозу як інтересам держави, так і інтересам організацій та осіб. За це передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від двох до семи років.

Їхні облікові записи зникли з соцмережі менше тижня тому.

У виданні зауважили, що В’єтнам на тлі проведення широких економічних реформ і дедалі більшої відкритості для соціальних змін зберігає жорстку цензуру у ЗМІ.

Місто Кайл в канадській провінції Саскачеван зіткнулося з перешкодою напередодні місцевих виборів: ніхто не балотується на посаду мера.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс відреагував на візит Генсека ООН Антоніу Гутерреша до російської Казані, де проходив саміт країн БРІКС.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.