Канада незабаром надасть Україні 2 000 ракет та іншу зброю – міністр оборони країни

Джерело: Reuters

Міністр національної оборони Канади Білл Блер заявив в четвер, 13 червня, що Канада незабаром планує почати надсилати в Україну близько 2000 неозброєних ракет, а також низку іншої зброї.

Канада також надсилає 29 дистанційно керованих збройових станцій німецького виробництва та 130 000 боєприпасів до стрілецької зброї.

З моменту вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року Канада виділила понад 14 мільярдів канадських доларів (10,2 мільярда доларів США) на допомогу Україні.

В Україні продовжили скасування графіків відключень електропостачання ще на годину. Відтак стабілізаційні обмеження світла розпочнуться з 16:00, а не з 15:00.

Фото і дані українських дітей, які були викрадені та вивезені до Росії в перші місяці повномасштабного вторгнення РФ в Україну в 2022 році, загарбники розміщують на сайтах із усиновлення.

Атаки ЗС РФ продовжуються після відходу українських військових з мікрорайону “Канал” у Часовому Яру (Донецька область). Спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин зазначив, що росіяни акцентують більше увагу ближче до Торецька. 

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль має намір привернути увагу до поглиблення військового співробітництва між Північною Кореєю та Росією. Для цього він виступить під час саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 10-11 липня.

Спікер оперативно-стратегічного угрупування військ “Хотиця” Назар Волошин заперечив дані Forbes щодо втрати 99 тисяч ЗС РФ у боях за Часів Яр. Він сказав, що за три місяці ворожі втрати складають близько 5 тисяч.