На Львівщині розпочалось буріння нової нафтової свердловини

Джерело: “Укрнафта”.

У Львівській області найбільша нафтогазовидобувна компанія України “Укрнафта” розпочала буріння нової свердловини.

ПАТ “Укрнафта” проводить буріння нафтової свердловини №105 на Верхньомасловецькому родовищі у Львівській області. Роботи розпочались із випередженням графіку і станом на сьогодні пройдено майже половину шляху – із запланованих 2213 метрів свердловина вже пробурена на 1084 метри.

Введення в експлуатацію планується у серпні 2023 року. Очікуваний початковий дебіт нафти – 24,3 тонни на добу.

Вартість будівництва складає 105 млн гривень, термін окупності – від 2 до 2,6 року. Прогнозується, що свердловина працюватиме мінімум 15 років.

Загалом на Верхньомасловецькому родовищі буде збудовано 4 нові свердловини у поточному році і ще 5 – у 2024 році – як похилоскеровані, так і горизонтальні.

У компанії зазначили, що мета “Укрнафти” – досягти енергетичної незалежності України у вуглеводнях.

“Маємо видобувати власний ресурс, щоб забезпечити внутрішнє споживання критичних для економіки галузей”, – пояснили в компанії.

За прогнозами синоптикині Наталії Діденко, в неділю, 6 жовтня, майже всю Україну накриє циклон Finny.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

Правоохоронці повідомили, що інформація про небезпечний тренд “хаффінг”, або ж “хромування” та “хромінг” серед дітей в Україні не відповідає дійсності.

Ізраїльські військові до річниці терактів 7 жовтня розширюють свої операції на кількох фронтах та готуються до “значної та серйозної” відплати Ірану за масштабну атаку балістичними ракетами на Ізраїль минулого тижня.