Велика Британія ввела 50 нових санкцій проти Росії

Джерело: Sky News

Велика Британія оголосила про 50 нових санкцій проти Росії, зокрема проти кораблів тіньового флоту РФ, фінансових установ та постачальників, які підтримують російське військове виробництво.   

“Сьогоднішні санкції мають на меті порушити та збільшити витрати на зусилля Росії обійти санкції Великої Британії та G7 через свій тіньовий флот”, — йдеться у заяві.

Зазначають, що Росія все ще здатна продавати свою сиру нафту, попри попередні санкції. 

Нові санкції також спрямовані на постачальників боєприпасів, верстатів, мікроелектроніки та матеріально-технічного забезпечення для російської армії, включаючи організації, що базуються в Китаї, Ізраїлі, Киргизстані та Туреччині, а також кораблі, які транспортують військові товари з Північної Кореї до Росії.

З 18 травня, коли розпочав роботу застосунок Резерв+, його послугами скористалися вже 2 мільйони громадян. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Вранці 3 липня російські війська завдали масованої ракетно-дронової атаки по Дніпру. В ОВА повідомили про збільшення кількості постраждалих.

У Росії трьох синів священника з Липецька засудили до 17 років колонії суворого режиму за спробу воювати на боці України проти окупантів. Вони планували приєднатися до легіону Свобода Росії. Брати проведуть три роки у в’язниці, решту терміну – у колонії суворого режиму.

Правоохоронці зараз розслідують 28 кримінальних справ за фактом убивства 62 українських військових після того, як вони здалися в полон.

4 липня графіки стабілізаційних відключень електроенергії застосовуватимуть впродовж всієї доби.