ЗМІ: Словенія таємно надала допомогу Україні в озброєнні у часи нагальної потреби

Джерело: 24UR

Під час затримки із погодженням безпекової допомоги Конгресом США, Словенія не зволікала та, ймовірно, таємно спорядила Україні військову допомогу.

Зауважується, що Словенія надіслала на потреби Сил оборони 26 бойових броньованих машин-амфібій BOV, три бойові машини піхоти М80А, Humvee та нову партію безпілотників.

Окрім цього, Україна також отримала гвинтівки, боєприпаси, зенітні гармати Zastava M55, амуніцію та каски.

Враховуючи свій розмір, Словенія надала Україні величезну військову, гуманітарну та грошову допомогу.

Варто додати, що раніше країна приєдналася до очолюваної Чехією ініціативи для закупівлі 800 тис. артилерійських боєприпасів для України за межами Євросоюзу. У межах свого внеску уряд Словенії забезпечить виділення одного мільйона євро.

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.