Орландо Блум приїхав захистити 8-річну українку, яка втекла з Ірпеня

Джерело: UNICEF

Британський актор Орландо Блум приїхав до України з гуманітарним візитом. Як відомо, зірка кіно вже тривалий час виконує обов’язки посла доброї волі від UNICEF.

Під час свого крайнього візиту до нашої держави Блум зазначив, що неймовірно вражений стійкістю та незламністю українських дітей. Зокрема, цього разу він прибув спеціально, аби підтримати 8-річну Мілану. Дівчинка була змушена тікати із Ірпеня через сильні обстріли разом із родиною.

Вона пережила травму, котра призвела до часткової втрати зору. Проте, попри все, що сталося, вона стійко тримається і вірить у краще. UNICEF запросила Мілану на заняття з арттерапії, котрі відбуваються на вокзалі у Києві, і допомогають усім охочим пережити травмуючі спогади, а також розкрити творчий потенціал.

“Всім дітям в Україні потрібне щасливе та безпечне майбутнє з можливостями для розвитку!”, – підкреслили в UNICEF .

  • Сержантка та бойова медикиня 503-го батальйону Морської піхоти Юлія Мала заявила, що чекає пояснень від бренду brabrabra та української ведучої Олени Кравець, котрі “говорять від імені військовослужбовиць” про проблеми некомфортної спідньої білизни на фронті.

 

28 червня відзначають День молочного шоколаду, Міжнародний день пірсингу та Міжнародний день рожевого вина. Християни сьогодні відзначають перенесення мощів святих безсрібників Кира та Івана.

За даними синоптиків у п’ятницю, 28 червня, у більшості областей спекотно і без опадів.

Ввечері 27 червня лідери країн Європейського Союзу на саміті у Брюсселі проголосували за нових керівників головних інститутів блоку. Так, з підсумками голосування головою Єврокомісії  залишається Урсула фон дер Ляєн, Європейську раду має очолити колишній прем’єр Португалії Антоніу Кошта, тоді як зовнішньополітичну службу ЄС віддадуть главі естонського уряду Каї Каллас.

27 червня заступник глави МЗС Євген Перебийніс взяв участь у відкритті почесного консульства України у Князівстві Ліхтенштейн, у м. Вадуц.

23 червня на пляж Учкуївка у тимчасово окупованому Криму впали уламки ракети. Окупаційна влада заявила про чотирьох загиблих осіб, та понад 150 поранених. Спершу Росія заявила, що збила українську ракету ATACMS. Однак, згодом Москва відмовилася від цієї версії та звинуватила Київ у “навмисній атаці” на пляж.