В Австралії крокодил «тероризував» населення – містяни приготували з нього суп

Джерело: ABC news

На півночі Австралії після повені крокодил почав кидатися на людей. Тамтешня влада застрелила тварину, а одна з громад приготувала з неї традиційну страву.

Як розповіли у виданні, морський крокодил довжиною 3,6 метра підходив до житлових будинків та нападав на дітей і дорослих.

За словами правоохоронців, хижак з’явився поблизу поселення після повеней і становив “значний ризик для громади”. Крокодил не тільки намагався напасти на місцевих жителів, а й з’їв кількох собак.

“Після консультації з представниками місцевих етнічних груп, старійшинами, членами громади та Департаментом охорони довкілля крокодила застрелили, щоб він надалі не становив значного ризику для громади”, – зазначив представник поліції Ендрю Макбрайд.

Пізніше влада скористалася можливістю, щоб ознайомити тамтешніх дітей із твариною і розповісти про правила безпеки на воді.

Фото: АВС

Після цього поліціянти перевезли мертвого хижака до місцевої віддаленої громади аборигенів містечка Булли, де крокодил став частиною традиційного бенкету.

Зокрема з тварини приготували декілька кілька страв – суп, барбекю та зроблені під землею шматочки крокодила в банановому листі.

Макбрайд зауважив, що причиною появи морського крокодила на незвичній для нього території стали сильні повені, які спостерігали з початку весни.

  • Влада міста Лопбурі в Таїланді вирішила провести масштабну кампанію з депортації диких мавп, які “тероризують” мешканців та туристів

Начальник штабу збройних сил Польщі Веслав Кукула заявив, що Польщі знадобиться набагато більша армія, чого може бути важко досягти, враховуючи старіння населення країни, якщо вона хоче захистити себе від війни.

Служба порятунку ведмедів Аппалачі (ABR), розташована неподалік від національного парку Грейт-Смокі-Маунтінс у штаті Теннессі (США), виявила вбитого чорного ведмедя, який намагався поїсти млинців на узбіччі дороги.

Протягом дня, 5 жовтня, російські загарбники здійснили 61 обстріл прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 108 вибухів. 

Представник охорони здоров’я Канади повідомив, що дитина померла від сказу після того, як прокинулася через кажана у своїй спальні.

Станом на 22:00 суботи, кількість бойових зіткнень на фронті збільшилась до 147.