У Бангладеш лауреата Нобелівської премії звинувачують в розкраданні понад $2 млн

Джерело: Associated Press

Спеціальний суд у Бангладеш висунув обвинувачення лауреату Нобелівської премії Мухаммаду Юнусу та ще 13 особам у справі про розкрадання понад 2 мільйонів доларів США.

За даними видання, Юнус, який отримав Нобелівську премію миру в 2006 році, не визнав себе винним у розкраданні коштів і був звільнений під заставу. Він заперечив свою причетність до будь-якої корупції.

Cпеціальний суддя Саїд Арафат Хоссейн відхилив клопотання про зняття звинувачень, які стосуються некомерційної компанії Юнуса Grameen Telecom.

Прокуратура звинуватила Юнуса та інших осіб у розкраданні 250 млн така (близько 2 млн доларів США) із фонду соціального забезпечення співробітників компанії Grameen Telecom, яка володіє 34,2% акцій найбільшої в країні компанії мобільного зв’язку Grameenphone, дочірньої компанії норвезького телекомунікаційного гіганта Telenor. Їх також обвинувачують у відмиванні грошей.

Як зазначив суддя Хоссейн, сторона обвинувачення змогла попередньо підкріпити свої аргументи і довести звинувачення у привласненні коштів і незаконному переказі коштів за кордон, додавши, що судовий розгляд має розпочатися 15 липня.

Музичний стрімінговий сервіс Spotify знайшов розв’язання проблеми, коли користувач летить літаком, але забув завантажити свою музику. 

Пес Мару з острова Джукдо в Південній Кореї став популярним в інтернеті, оскільки потрапив на фото для Google Maps.

“Нова пошта” скасувала оплату за повернення невеликих посилок вагою до 30 кілограмів для усіх користувачів.

Відвідавши Еріка та Лайла Менендесів у в’язниці, Кім Кардаш’ян написала есе з вимогою звільнити братів, яких засудили за вбивство батьків у 1996 році.

Президент України Володимир Зеленський в п’ятницю, 4 жовтня, провів засідання Ставки в Сумській області.