25 спортсменів з Росії та Білорусі допустили до участі в Олімпійських іграх

Джерело: Reuters

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) дав дозвіл першій партії з 25 спортсменів з Росії та Білорусі брати участь в Олімпійських іграх у Парижі, які розпочнуться вже у липні. Інших не допустили до участі, оскільки вони не пройшли перевірку.

За повідомленням МОК, спортсмени з РФ та РФ зможуть заповнити надані їм квоти серед таких видів спорту як велоспорт та стрибки на батуті. Водночас ні російські, ні білоруські спортсмени не братимуть участь у змагання Тхеквондо.

Загалом на 41 квотне місце було допущено 25 російських та білоруських спортсменів. Місця які залишились, тепер будуть поділені між іншими країнами.

В Олімпійських іграх візьмуть участь 14 спортсменів з РФ та 11 з Білорусі.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну МОК спершу рекомендував заборонити спортсменам з РФ та РБ брати участь у міжнародних змаганнях, та згодом пом’якшили позицію, давши змогу їм брати участь в Олімпійських іграх у Парижі як нейтральним гравцям.

Кожен такий спортсмен повинен пройти перевірку перед комісією з трьох осіб від МОК, щоб впевнитись, що він відповідає критеріям відбору.

Серед таких критеріїв – відсутність активної підтримки війни в Україні та відсутність контракту з будь-яким військовим чи силовим відомством.

Загалом у МОК повідомили, що очікують побачити на змаганнях 36 російських та 22 білоруських спортсменів у нейтральному статусі.

Максимальна кількість, яка залежить від кваліфікаційних стандартів і квот країни і яка навряд чи буде досягнута, становитиме 54 та 28 відповідно.

У МОК також очікують, що Росія оскаржить це рішення у Спортивному арбітражному суді.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.

У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.

Понад 3600 хімічних речовин, дозволених для контакту з харчовими продуктами в упаковці, кухонному посуді або харчовому обладнанні, виявили в організмі людини, про що свідчить нове дослідження.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.