Ізраїль оголосив про «тактичні паузи» в Секторі Гази

Джерело: ЦАХАЛ

Ізраїльська армія (ЦАХАЛ) повідомила про введення “тактичних пауз” у бойових діях на території Сектора Газа. Ці перерви необхідні для забезпечення надходження гуманітарної допомоги до мирного населення регіону.

За інформацією ЦАХАЛ, на півдні Сектора Газа щоденно будуть вводитися перерви в операціях, які триватимуть вісім годин — з 8:00 до 19:00 вздовж дороги, що веде від контрольованого Ізраїлем КПП “Керем-Шалом”.

Ізраїльські військові пояснили, що прийняли таке рішення для забезпечення постачання гуманітарної допомоги. ЦАХАЛ охарактеризував ці дії як “локальні тактичні паузи військової активності” з гуманітарною метою.

Рішення ухвалене після додаткових обговорень з ООН та міжнародними організаціями.

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.

В Лондоні відкрили перший світі бар та тему 007 для шанувальників Джеймса Бонда.

Окупанти в суботу, 28 вересня, завдали авіаудару по Слатиному Харківської області. Загинули троє людей, ще щонайменше троє поранених.

У Данії під час розкопок великого поховання часів вікінгів виявили 50 добре збережених скелетів.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.