Сили оборони України просунулися у Серебрянському лісі — «Азов»

Джерело: 12-та бригада спеціального призначення “Азов” Національної гвардії України у Facebook

У Луганській області у Серебрянському лісництві є просування українських військових. На цьому напрямку бійці просунулися на 1 км в глибину та на 2 км по ширині фронту.

Наступальні дії провели ще 21 квітня. У них брали участь 12-та бригада спеціального призначення “Азов” спільно з 1-ю бригадою оперативного призначення “Буревій” Національної гвардії України.

“В результаті спільних дій, підрозділи бригад просунулись на 1 км в глибину та на 2 км по фронту, чим завершили один з етапів наступальних дій на своєму напрямку”, – заявили в “Азові”.

Військові закликали ЗМІ та суспільство не створювати інформаційний шум та не повідомляти деталі просування Сил оборони без офіційного підтвердження медіаслужб 12-ої бригади “Азов” та 1-ої бригади “Буревій”. Вони наголосили, що “успіх любить тишу”.

Додамо, що ситуація на фронті є динамічною та постійно змінюється.

Станом на 20:00 28 вересня внаслідок авіаційного удару РФ по Сумах вже відомо про десять загиблих та 22 поранених.

Естонія, Латвія, Литва та Польща шукатимуть фінансування ЄС для будівництва мережі бункерів, загороджень, розподільних ліній і військових складів уздовж своїх кордонів з Росією та Білоруссю, повідомила Естонія.

Президент Грузії та лідери опозиції висловили свої обурення з приводу реклами, оприлюдненої правлячою партією, яка використала фотографії руйнувань в Україні, нібито стверджуючи, що тільки вона може зберегти мир з Росією.

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.

Окупанти в суботу, 28 вересня, завдали авіаудару по Слатиному Харківської області. Загинули троє людей, ще щонайменше троє поранених.