У центрі Мюнхена до Євро-2024 виставили зруйновану росіянами трибуну харківського стадіону

Джерело: Українська асоціація футболу у Facebook

На Євро-2024 виставили зруйновану росіянами трибуну харківського стадіону “Сонячний”, збудованої Україною до Євро-2012. Вона буде знаходиться у центрі Мюнхена (Німеччина).

Фото: Українська Асоціація Футболу

Трибуну провезли через всю Європу, аби нагадати, що футбол – не поза війною. На сьогодні більше як 500 спортивних обʼєктів постраждали від бомбардувань та ракетних ударів Росії.

“Трибуну поєднано з інтерактивною інсталяцією: відвідувачі зможуть прочитати й почути історію “Сонячного”, який був тренувальною базою збірної Нідерландів під час Євро-2012, а потім став головним тренувальним стадіоном для національної команди України. VR-окуляри перенесуть кожного на стадіон у реальному часі, щоб побачити, який вигляд він має після російського удару”, – йдеться в повідомленні.

Фото: Українська Асоціація Футболу

Фото: Українська Асоціація Футболу

Фото: Українська Асоціація Футболу

Вранці 3 липня російські війська завдали масованої ракетно-дронової атаки по Дніпру. В ОВА повідомили про збільшення кількості постраждалих.

У Росії трьох синів священника з Липецька засудили до 17 років колонії суворого режиму за спробу воювати на боці України проти окупантів. Вони планували приєднатися до легіону Свобода Росії. Брати проведуть три роки у в’язниці, решту терміну – у колонії суворого режиму.

Правоохоронці зараз розслідують 28 кримінальних справ за фактом убивства 62 українських військових після того, як вони здалися в полон.

4 липня графіки стабілізаційних відключень електроенергії застосовуватимуть впродовж всієї доби.

Зранку 3 липня лікар-ветеринар і ветеран ЗСУ Олексій Притула поширив відео, як відвідувач вилаяв його за те, що той має ампутацію ніг внаслідок важкого поранення. Виявилося що, тим чоловіком був Вадим Шевеленко — директор і засновник “Одесаспеценерго”. Торік він “засвітився” як один з причетних до скандалу через “розпил” мільярду на реконструкції водогону для Миколаєва.