Майже 60% українців – проти компромісів влади у переговорах із Росією – КМІС

Джерело: КМІС

Нове опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведене в межах проєкту Mobilise, свідчить, що 58% респондентів згодні з твердженням, що українська влада не повинна йти на компроміси у переговорах із Росією, і Україна продовжуватиме боротьбу, скільки буде потрібно.

Тоді як не згодні з таким твердженням 30% респондентів.

Фото: КМІС

Водночас, за даними опитування, частка тих, хто згоден із цим твердженням, знизилася за останні два роки (у травні 2022 року показник був 80%), проте нині все одно більшість українців виступають за продовження боротьби стільки, скільки буде потрібно.

При цьому 65% опитаних згодні із твердженням, що результати можливих перемовин із Росією мають бути винесені на референдум (не згодні з цим – 25%).

Зазначається, що КМІС із 2019 року співпрацює з Ольгою Онух (Olga Onuch), професоркою порівняльної та української політики Манчестерського університету, та її колегами в межах проєкту Mobilise.

Відтак, у межах опитування збираються дані про ставлення громадян до протестів, міграції, політичної участі та соціально-політичних факторів. Цей проєкт охоплює чотири країни: Україну, Польщу, Аргентину та Марокко.

В Україні опитування проведено протягом 26 травня – 1 червня. Методом телефонних інтерв’ю опитали 2011 дорослих мешканців підконтрольних уряду України територій.

Служба безпеки затримала двох шпигунів ФСБ РФ, які під виглядом пари наречених шпигували за морською охороною Одещини й коригували російські удари по військовій інфраструктурі Сил оборони.

4 липня в Україні щорічно відзначається День Національної поліції згідно з указом Президента України від 4 квітня 2018 року.

Італійська оборонна група Leonardo і німецький концерн Rheinmetall домовилися створити спільне підприємство для виробництва танків та інших систем наземної оборони.

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки корупційного кримінального правопорушення в діях колишнього заступника Генерального прокурора, що свідчать про його незаконне збагачення на майже 29 млн грн.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 3 липня. З початку доби відбулося 135 бойових зіткнень.