У пустелі штату Невада виявили «таємничий моноліт»

Фото: Las Vegas metropolitan police department/AP

Джерело: The Guardian

У пустелі американського штату Невада вперше з 2020 року виявили “таємничий моноліт”. Раніше такі знахідки виявляли в американських штатах Юта і Каліфорнія, а також в Уельсі та Румунії.

Всі попередні моноліти – світловідбиваючі металеві інсталяції заввишки 3 метри – були виявлені у 2020 році, у розпал пандемії Covid-19.

Новий “таємничий моноліт” виявили на Гасс Пік, приблизно за 64 км на північ від Лас-Вегаса.

Про знахідку у пустелі повідомила поліція Лас-Вегаса в етері на платформі X.

“Ми бачимо чимало дивних речей, коли люди йдуть у похід. Наприклад, вони не готові до погодних умов, беруть з собою недостатньо води… Але подивіться! Вихідними @LVMPDSAR помітив цей таємничий моноліт”, – зауважили правоохоронці.

Походження попередніх монолітів досі не встановили, що викликало низку здогадок і теорій серед суспільства. Дехто вважає, що поява монолітів – це робота інопланетян. Інші стверджують, що поява інсталяцій це складна і добре підготовлена витівка.

Перший моноліт був виявлений випадково в 2020 році, коли представники охорони дикої природи рахували товсторогих баранів з гелікоптера у пустелі поблизу Моава, штат Юта.

Незабаром після того, як його знайшли, цей моноліт таємничим чином зник.

“Ми отримали достовірні повідомлення про те, що незаконно встановлену конструкцію, яку називають «”моноліт”, забрали з державних земель Бюро землеустрою (BLM) невідомою стороною”, — повідомили тоді в Бюро землеустрою Юти.

З того часу багато монолітів з’являлися і зникали в інших державах і країнах без будь-яких пояснень. Деякі з цих монолітів були знищені чи вкрадені вандалами.

  • У ніч на 2 травня над Україною знову можна було спостерігати незвичне явище. У мережі поширили низку світлин та відео, розмірковуючи що за таємничий об’єкт з’явився у небі.

Джерело: Денис Шмигаль в етері телемарафону 22 жовтня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Медико-соціальні експертні…

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) виявила під однією з лікарень у Бейруті підземний бункер, що належить терористичному угрупованню “Хезболла”, повідомив представник ЦАХАЛ, контр-адмірал Даніель Хагарі.

У соціальній мережі BlueSky виникли технічні проблеми після масових реєстрацій користувачів, які пішли з соцмережі X після рішення її власника Ілона Маска оновити функцію кнопки “Заблокувати” на платформі.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Зірка американського серіалу “Спадкоємці” Гаррієт Волтер зіграє британську прем’єр-міністерку Маргарет Тетчер у драматичному серіалі “Браян і Маргарет”.