Жінка, яку вважають прототипом героїні серіалу «Оленя», хоче відсудити у Netflix $170 млн

Джерело: The Guardian

Шотландка Фіона Гарві, яку вважають прототипом героїні із серіалу “Оленя”, подала позов проти Netflix, звинувативши стримінговий сервіс у наклепі.

Окрім того Гарві стверджує, що Netflix “умисно завдав їй стресу та порушив право на публічність”.

У позові, який жінка подала до окружного суду США центрального округу Каліфорнії йдеться, що компанія нібито збрехала понад 50 мільйонам глядачів по всьому світі про те, що Гарві була двічі засуджена за сталкерство і вчиняла сексуальне насилля щодо актора та коміка Річарда Ґадда.

“Відповідачі (ред. – Netflix) розповідали цю брехню і ніколи не зупинялися, тому що це була краща історія, ніж правда, а кращі історії приносили гроші”, – наголосила жінка.

За даними з судових документів, глядачі серіалу за декілька дні встановили особу, якою надихалися автори серіалу при створенні героїні Марти. Зокрема глядачі помітили схожість Гарві із персонажкою “Оленяти” за віком, зайнятістю та національністю.

Жінка почала отримувати дзвінки і потоки повідомлень від незнайомців.

“Ненависть до Гарві на таких інтернет-платформах, як Reddit і TikTok, досягла надзвичайного рівня, включаючи погрози вбивством”, – йдеться в документі.

У позові також вказано, що Фіона страждала від негативної уваги і навіть почала боятися виходити в люди.

Ще більшу “популярність” жінка отримала після того, як дала інтерв’ю, в якому зізналася, що надіслала кілька електронних листів, створила близько 18 твітів і один лист Річардові Ґадду, який зіграв у серіалі самого себе.

Водночас Фіона у позові заперечила те, що надіслала йому понад 40 тисяч електронних листів, записала 350 годин голосової пошти, 744 твіти, 46 повідомлень у Facebook з чотирьох фальшивих облікових записів і 106 сторінок листів протягом трьох років.

“Гарві – невинна жінка, зганьблена Netflix і Річардом Ґаддом у безпрецедентному масштабі”, – мовиться у позові.

Фіона вимагає щонайменше 50 мільйонів доларів відшкодування фактичних збитків, принаймні 50 мільйонів доларів компенсації за “психічні страждання, втрату задоволення та втрату бізнесу”, принаймні 50 мільйонів доларів від прибутків “Оленяти”, а також 20 мільйонів доларів на штрафні збитки.

“Оленя” – напружена, похмура комедійна драма від Netflix, яка розповідає історію актора та комедіанта Річарда Ґадда, що став жертвою переслідування.

“Один прояв доброти до нещасної жінки з боку коміка-невдахи розпалює несамовиту одержимість, яка загрожує знищити їх обох”, – описують сюжет серіалу на стримінговому сервісі.

Перший епізод серіалу повідомляє глядачам про те, що історія шоу “правдива”.

В “Оленяті” демонструють, як Марта регулярно проводить дні, спостерігаючи за домом Донні, якого зіграв Ґадд, постійно контактує з ним і вчиняє сексуальне та фізичне насилля.

Шоу стало комерційним і критичним хітом, але також викликало дебати про етику висвітлення історій на основі реальних людей.

Згідно з даними Netflix, за перші чотири тижні після прем’єри серіал переглянули понад 56 мільйонів разів.

Американська акторка Деметрія МакКінні з’явилася на вечірці після вручення телепремії “Еммі-2024”, яка відбулася 15 вересня у Лос-Анджелесі, у вбранні GASANOVA.

Станом на сьогодні Німеччина повністю розв’язала питання з нестачею російського газу. З такими словами віцеканцлер, міністр економіки та енергетики Роберт Габек виступив на зустрічі з громадянами Оснабрюка.

Раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, написаний, ймовірно, в його підлітковому віці, знайшли у бібліотеці Німеччини.

В аеропорту китайського міста Чунцин пасажирку висадили з літака, оскільки вона відмовилася випускати з рук сумку Louis Vuitton.

26 вересня глава США Джозеф Байден проведе зустріч із президентом Володимиром Зеленським у Білому домі, щоб обговорити підтримку України у війні проти Росії.