Екоактивісти залили Стоунгендж помаранчевою фарбою

Джерело: Daily Mail

Активісти британської кліматичної компанії “Just Stop Oil”, яка закликає відмовитися від викопних ресурсів, у межах своєї останньої акції протесту залили Стоунгендж помаранчевою фарбою.

За даними видання, Стоунгендж спаплюжили 21-річна Ніам Лінч, студентка з Оксфорда, і 73-річний Раджан Найду з Бірмінгема. Їх заарештували за підозрою в завдаванні шкоди історичній пам’ятці.

Як зазначається, кілька монолітів, що належать до періоду пізнього неоліту, були розмальовані за день до святкування літнього сонцестояння в Стоунгенджі, який вважається серцем об’єкта Всесвітньої спадщини.

Прем’єр-міністр Ріші Сунак назвав напад “ганебним актом вандалізму щодо однієї з найстаріших і найважливіших пам’яток Великої Британії та всього світу”.

Компанія English Heritage, яка опікується культурною спадщиною Великої Британії, поінформувала, що експерти оцінюють “ступінь шкоди”.

Самі активісти заявили, що фарба на основі кукурудзяного борошна змиється дощем і шкоди Стоунгенджу не завдано.

За 2 години 50 хвилин на потреби дитячої лікарні “Охматдит” українці зібрали 114 млн гривень. Кошти зібрані UNITED24 та monobank, а також українськими, міжнародними бізнесами, українцями та донорами з різних країн. Наразі збір не зупиняється.

8 липня Німеччина оновила список військової допомоги Україні. Зокрема Берлін спорядив Patriot, радари, морські дрони та снаряди.

8 липня координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що Сполучені Штати Америки станом на сьогодні не планують скасовувати обмеження для Сил оборони щодо ударів американською зброєю вглиб території Росії.

Громадська організація “Зоопатруль Україна”, котра займається порятунком тварин з небезпечних і деокупованих регіонів країни, повідомила про втрату одного зі своїх підопічних внаслідок масованої ракетної атаки РФ. У притулку помер пес на прізвисько Лабрадор, у нього не витримало серце.

8 липня, близько 10-ї ранку російські війська завдали комбінованого ракетного удару по Україні із використанням ракет повітряного, морського та наземного базування. Силам ППО вдалося збити переважну більшість ворожих цілей.