Google зможе використовувати ваші дописи у соцмережах для навчання штучного інтелекту

Джерело: Gizmodo

Компанія Google черговий раз оновила політику конфіденційності своїх сервісів. Відтепер вона може застосовувати загальнодоступну інформацію з метою навчання моделей штучного інтелекту, в тому числі чат-бота Bard.

Як повідомляється, попередня редакція документа передбачала збір даних для бізнес-цілей, зокрема, для досліджень і розробки продуктів. Згідно з новою політикою, Google залишає за собою право збирати і використовувати будь-які дані, до яких зможе “добратися” – в тому числі публікації в соцмережах.

“Ми можемо збирати інформацію, що знаходиться в публічному доступі, для навчання моделей штучного інтелекту від Google і розвитку таких сервісів і функцій, як “Google Перекладач”, Bard і можливостей Google Cloud, пов’язаних з використанням ШІ”, – йдеться в документі.

У контексті “запозичення” даних користувачів, які Google може використовувати для навчання своїх алгоритмів, згадується “інформація про вашу компанію на веб-сайті”.

При цьому журналісти попередили, що це нововведення може спричинити нову хвилю скандалів, пов’язаних з порушенням авторських прав на різний контент. Наприклад, дизайнери можуть висунути претензії щодо копіювання або використання їх оригінальних робіт в генераторах зображень на основі нейронних мереж.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

Норвегія стала першою країною у світі, де кількість електрокарів перевищила кількість бензинових автомобілів. Прогнозується, що до 2026 року електричних авто у країні також стане більше, ніж дизельних.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.