Новий договір між КНДР та Росією передбачає негайну військову допомогу в разі вторгнення

Джерело: Reuters

Відповідно до повного тексту договору, який підписали Володимир Путін і Кім Чен Ин, Північна Корея та Росія погодилися надати негайну військову допомогу в разі вторгнення чи збройної агресії.

Державні ЗМІ Північної Кореї опублікували “Договір про всеосяжне стратегічне партнерство”, який фактично відновлює недіючу угоду про взаємну оборону 1960-х років.

“У випадку, якщо будь-яка зі сторін перебуває в стані війни внаслідок збройного вторгнення з боку окремої держави або кількох держав, інша сторона без зволікань надає військову та іншу допомогу всіма засобами, якими вона володіє, відповідно до статті 51 Статуту ООН і законодавства КНДР і Російської Федерації”, – йдеться в статті 4 угоди.

Незрозуміло, як угода вплине на війну Росії проти України.

США і Південна Корея дедалі більше стурбовані поглибленням військового співробітництва між Росією та КНДР та звинувачують їх у порушенні міжнародних законів, торгуючи зброєю для використання її проти України.

Угода також включає співпрацю в галузі ядерної енергії, дослідження космосу, продовольчої та енергетичної безпеки.

В Генштабі повідомили про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 в суботу, 29 червня. На цей час вже відбулося 117 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація залишається на Покровському напрямку.

Станом на 21:20 кількість постраждалих внаслідок ворожого удару по Вільнянську Запорізької області збільшилася до 23. 

Оксана Грицюк, дружина загиблого в російському полоні Олександра, розповіла як окупанти катували та знущались з її чоловіка.

Внаслідок російського удару по центру міста Вільнянськ Запорізької області кількість постраждалих збільшилась до 25, серед них діти.

Станом на 19:00 в суботу, 29 червня, противник продовжує атакувати на кількох напрямках, найактивніше –  на Покровському і Харківському. Наразі загальна кількість ворожих атак по всій лінії фронту зросла до 90.