Генштаб: ворог найактивніший на Покровському та Краматорському напрямках

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Станом на 13:00 в четвер, 20 червня, кількість бойових зіткнень на фронті від початку доби зросла до 58. Найбільшу активність окупанти проявляють на Покровському та Краматорському напрямках. 

Також ворог продовжує здійснювати артилерійські обстріли з території РФ по прикордонню Чернігівської та Сумської областей. Також російський агресор зі своєї території продовжує бомбардувати Харківщину. 

На Куп’янському напрямку на цей час тривають сім бойових зіткнень в районах Синьківки, Степової Новоселівки, Стельмахівки та Піщаного. Дві штурмові дії ворога вже відбито.

На Лиманському напрямку українські захисники жорстко зупинили ворога в районі Невського. Біля Сергіївки окупанти продовжують атакувати.

На Краматорському напрямку ворог концентрує зусилля неподалік Калинівки та Часового Яру. Сім спроб потіснити наші підрозділи із займаних позицій зазнали невдачі. Шість боєзіткнень тривають поблизу Кліщіївки, Нового, Торецька та Іванівського.

На Покровському напрямку агресор підтримує високу інтенсивність штурмових дій.  Від початку доби окупанти вже 19 разів намагалися покращити тактичне положення в районах Новоолександрівки, Олександрополя, Сокола, Воздвиженки, Калинового та Новоселівки Першої. 11 ворожих атак українські воїни успішно відбили, вісім – ще тривають. Найбільш активний ворог біля Новоолександрівки.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили вже вісім наступальних дій російських військ. Поблизу Красногорівки та Паросковіївки три боєзіткнення ще продовжуються. 

На решті напрямків ситуація без суттєвих змін.

Протягом дня, 27 вересня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 95 вибухів. 

Китай і Бразилія в п’ятницю, 27 вересня, продовжили зусилля щодо свого плану припинення війни Росії в Україні, попри те, що Президент України Володимир Зеленський відхилив цю ініціативу як таку, що відповідає інтересам РФ.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

З тимчасово окупованих територій вдалось повернути дев’ять дітей та 20-річного хлопця з братом.

Наступного року НАТО створить нове сухопутне командування поблизу кордону з Росією у Фінляндії, якому буде доручено керувати операціями сухопутних сил альянсу в Північній Європі в разі війни.