Байден заборонить продаж програмного забезпечення Kaspersky в США через зв’язки з РФ

Джерело: Reuters

У четвер, 20 червня, адміністрація Байдена оголосить про плани заборонити продаж антивірусного програмного забезпечення Kaspersky в Сполучених Штатах через зв’язки з РФ, повідомила особа, знайома з цим питанням, посилаючись на великих клієнтів фірми в США.

Джерело повідомило, що тісні зв’язки компанії з російським урядом становлять критичний ризик, зокрема привілейований доступ програмного забезпечення до систем комп’ютера може дозволити йому викрасти конфіденційну інформацію з американських пристроїв, установити шкідливе програмне забезпечення або затримати критичні оновлення.

Раніше в Kaspersky заявляли, що це приватна компанія, не пов’язана з урядом Росії.

У виданні Reuters наголосили, що ця заборона свідчить, що адміністрація Байдена намагається уникнути будь-яких ризиків російських кібератак, пов’язаних із програмним забезпеченням Kaspersky, і продовжує тиснути на РФ через війну останньої проти України.

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…