Фотограф витратив 6 років, щоб зробити один лише знімок – NASA оцінило

Джерело: Valerio Minato / Instagram 

Мережею шириться фото, створення якого вимагало неймовірних зусиль і терпіння.

Італійський фотограф Валеріо Мінато зафіксував момент, коли Місяць підіймається безпосередньо за горою Монвізо (Італія), з силуетом храму на передньому плані. Фотограф витратив шість років, щоб зробити один кадр

Чоловік з 2017 року досліджував фази місяця, вирівнювання горизонту та погодні умови, щоб точно визначити оптимальний момент.

Його ідея зіткнулася з перешкодами, оскільки роками погода заважала здійснити мрію. Проте, 15 грудня 2023, близько сьомої вечора, все стало на свої місця. Безхмарне небо, ідеально розраховане положення місяця та роки підготовки дозволили митцю зробити зображення, яке він давно собі уявляв.

“Хоча захід Місяця був знятий у фазі півмісяця, витримка була достатньо довгою, щоб подвійно відбите земне світло, яке називається “сяйвом да Вінчі”, освітило всю верхню частину Місяця”, – каже фотограф.

За це зображення він отримав нагороду NASA “Астрономічне фото дня”.

У британській розвідці зреагували на бажання РФ вкотре збільшити чисельність своєї армії.

Двоє друзів, 36-річний Ніл Кокс і 25-річна Джей Антік, привернули увагу своєю шестиденною велоподорожжю південно-західною Англією. Вони подолали 400 км з Глостера до Лендс-Енду на тандемі (велосипед для двох), абсолютно голими. 

Звільнені у травні працівники Pixar, які працювали над створенням мультфільму “Думками навиворіт 2”, на умовах анонімності розповіли про тиск і проблеми в студії.

У четвер, 19 вересня, російський суд ув’язнив студента на майже два місяці за позитивні заяви про український воєнізований підрозділ.

Учасники художнього проєкту “МУР” повідомили, що перед їхньою виставою в Ужгороді, яка відбулась 18 вересня, працівники ТЦК мобілізували технічний склад команди.