Впродовж дня ворог здійснив 48 штурмів позицій ЗСУ на Покровському напрямку – Генштаб

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті, станом на 22:00 20 червня. З початку доби відбулося 128 бойових зіткнень. Ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою.

Протягом доби війська РФ завдали по території України двох ракетних ударів із застосуванням десяти ракет. Крім того, здійснили 36 авіаударів 50 КАБами та задіяли 373 дрони-камікадзе. Разом з тим, ворог здійснив 2634 обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї.

На Харківському напрямку росіяни тричі за підтримки авіації намагалися штурмувати позиції наших підрозділів в районі Вовчанська, Липців і Тихого Усі ворожі атаки були безрезультатними. За інформацією на цей час, знищено ворожу ББМ, дві артилерійські системи, 22 БпЛА, два автомобілі, наземну станцію управління БпЛА та два склади з боєприпасами. Також два автомобіля, бронемашину і дві артсистеми росіян було пошкоджено.

Водночас ворог 16 разів атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. Поблизу населених пунктів Степової Новоселівки, Синьківка, Стельмахівка та Піщаного підрозділи Сил оборони відбили 15 наступальних дій без успіху для противника. Ситуація напружена. Неподалік Стельмахівки триває бій.

На Лиманському напрямку за день російські війська шість разів безрезультатно атакували українських захисників в районах Невського та Серебрянського лісу. На цей час продовжуються три боєзіткнення поблизу Греківки та Невського

Схожа ситуація також на Торецькому напрямку, де росіяни сім разів атакувати поблизу Шумів, Торецька і Нью-Йорка. Чотири боєзіткнення завершились, бойові дії тривають.

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут впродовж дня агресор наростив зусилля – загалом здійснив 48 штурмових і наступальних дій. Найбільша активність російських військ зберігається з району Очеретиного, звідки ворог у різних напрямках намагається вклинитися в наші бойові порядки. Українські захисники вже відбили 29 атак, ще 19 боєзіткнень тривають. Зазначається, що ситуація складна, водночас Сили оборони докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину нашої території.

На Курахівському напрямку на цей час доби нараховується 13 безрезультатних для росіян бойових зіткнень. Загарбники намагалися просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Побєда, Парасковіївка та Костянтинівка.

На Придніпровському напрямку росіяни не полишають спроб вибити Сили оборони з позицій на лівобережжі Дніпра. Усі шість атак російських військ зазнали невдачі.

Тоді як на інших напрямках суттєвих змін у ситуації не відбулося.

Українські воїни завдають загарбникам відчутних втрат, активно застосовують засоби вогневого ураження по живій силі ворога та його техніці, — наголосили у зведенні Генштабу.

  • Надвечір 20 червня президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, присвячене передусім захисту енергетики від російських ударів та захисту населення від наслідків російського енерготерору.
  • Уночі 20 червня російські окупаційні війська атакували Україну ударними дронами. Кілька БпЛА намагались атакувати і столицю.
  • В Україні триває 848-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 530 тисяч осіб.
  • Пані посол Естонії в Україні підтвердила, що її країна готова обговорювати питання відправлення своїх військ до України, оскільки для Таллінна це не “червона лінія”.

Очільник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що кількість жертв російського удару по будівлі поліції в Кривому Розі 27 вересня зросла до чотирьох.

Сьогодні вранці російські війська повторно вдарили по Сумах, коли на місці вже були поліцейські. Внаслідок атаки загинув полковник поліції Ігор Поладич, начальник сектору кадрового забезпечення Сумського районного управління поліції.

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з міністром закордонних справ КНР Ван Ї обговорив підтримку Китаєм оборонної промисловості Росії, зазначивши, що китайські розмови про мир в Україні не відповідають реальним діям. 

Протягом дня, 27 вересня, армія РФ здійснила 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 95 вибухів. 

Китай і Бразилія в п’ятницю, 27 вересня, продовжили зусилля щодо свого плану припинення війни Росії в Україні, попри те, що Президент України Володимир Зеленський відхилив цю ініціативу як таку, що відповідає інтересам РФ.