«Укренерго» посилить обмеження електроенергії з 13:00: у чому причина?

Джерело: НЕК Укренерго / Telegram

Сьогодні, 21 червня, обмеження споживання електроенергії діятимуть протягом всієї доби. Проте, з 13:00 їх вимушено посилять. Про це розповіли в пресслужбі “Укренерго”.

“Причина – складна ситуація в енергосистемі після масованих атак росіян на енергооб’єкти. Інформацію про те, як саме це вплине на графіки погодинних відключень в кожній області, дивіться на офіційних сайтах обленерго та їхніх майданчиках у соцмережах” – йдеться у повідомленні.

Основна причина введення обмежувальних заходів — наслідки семи ракетних ударів ворога по українських електростанціях з початку цього року. Через значні пошкодження виробництво електроенергії суттєво знизилося порівняно з довоєнним рівнем.

“Через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр “Укренерго” вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів”, – додали у компанії. 

До слова, вночі 20 червня російські загарбники уразили два енергооб’єкти. Тоді 7 енергетиків було поранено. 

Станом на 16:00 п’ятниці, кількість бойових зіткнень вздовж усієї лінії фронту з початку доби зросла до 125. Ворог особливо активно на Покровському та Курахівському напрямках.

Друга партія північнокорейських солдатів незабаром вирушить до Росії, згідно з документами південнокорейської розвідки.

Служба безпеки та Національна поліція затримали 19 адміністраторів та дописувачів телеграм-каналів, які намагалися зірвати мобілізацію і публікували локації ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський відхилив візит Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша в Україну через його участь у саміті в Росії, повідомило джерело AFP.

За даними Sinoptik.ua, погода на вихідних буде теплою, малохмарною, без опадів і сильного вітру —…