Зґвалтував терапевт: британка змогла довести випадок насильства, що стався 8 років тому

Джерело: The Guardian

У Британії жінка, яка стверджувала, що її зґвалтував терапевт, отримала понад 200 000 фунтів стерлінгів відшкодування.

37-річна Елла Джанне, жертва сексуального насильства в дитинстві, подала позов проти терапевта Майкла Лусади, до якого зверталась у 2016.

Адвокати Джанне заявили суду, що вона пережила панічну атаку під час сеансу і “не погоджувалася на сексуальні акти”.

У Великій Британії жінка, яка подала в суд на терапевта за зґвалтування, виграла компенсацію — Wonderzine

Лусада, який був всесвітньо відомим секс-терапевтом і виступав як гість у телевізійному шоу This Morning, заперечував звинувачення, стверджуючи, що сексуальна активність була за згодою та частиною “законної” терапевтичної діяльності.

Жінка повідомила про зґвалтування в поліцію після того, як це сталося, але у 2018 році правоохоронці вирішили не порушувати кримінальну справу.

Зрештою суд вирішив, що “терапевт” вчинив сексуальні дії без згоди жінки. Тому, чоловік повинен виплатити щонайменше 217 тисяч фунтів стерлінгів компенсації.

“Я впевнений, що рівень його (Лусади – ред.) упевненості у своїх здібностях був таким високим, що його сприйняття реальності затьмарило відчуття власної гідності”, – зазначив суддя Джеремі Бейкер у своєму вироку.

За два роки органи прокуратури в Росії скасували реабілітацію понад чотирьох тисяч жертв сталінських репресій.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Урожай пшениці у 2024 році склав близько 22 млн тонн. Тоді як внутрішнє споживання становить близько 6 млн тонн.