Євро-2024: Україна перемогла Словаччину з рахунком 2:1

Джерело: Букви

Сьогодні, 21 червня, збірна України з футболу перемогла Словаччину у другому турі Євро-2024 з рахунком 2:1.

На 17-ій хвилині гри збірна України пропустила гол. Відтак перший тайм Україна програла Словаччині з рахунком 0:1.

У другому таймі збірна України вийшла вперед з рахунком 2:1. До кінця гри словаки не зрівняли рахунок.

Отже, Україна здобула три очки й посіла третє місце в групі Е.

Для України – це другий матч на чемпіонаті Європи-2024 з футболу. Нагадаємо, що в першій грі на Євро-2024 збірна України програла Румунії з рахунком 0:3.

Вже 26 червня збірна України проведе матч із Бельгією.

Довідка. Чемпіонат Європи з футболу 2024 року, або ж Євро-2024 – 17-й чемпіонат Європи з футболу. Відбуватиметься з 14 червня до 14 липня 2024 року в Німеччині.

Німеччину, як країну, що приймає турнір, виконком УЄФА обрав у вересні 2018 року на своєму засіданні. Для Німеччини це вже третє проведення змагань: перше – у Західній Німеччині 1988 року, а друге – 2020 року, коли відбулись чотири матчі на мюнхенській Альянц Арені. Однак це вперше, коли змагання проводяться в колишній Східній Німеччині.

Італія захищатиме свій титул чемпіона Європи.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 27 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 170 бойових зіткнень. Найгарячішою сьогодні залишалася ситуація на Покровському та Курахівському напрямках. Також ворог активний на Куп’янському, Лиманському та Времівському напрямках.

Завершилась зустріч Президента України Володимира Зеленського та кандидата у президенти США Дональда Трампа у п’ятницю, 27 вересня, в Нью-Йорку.

В американській розвідці вважають, що дозвіл Україні на використання західних ракет для ударів по РФ може спровокувати силову відповідь Кремля, при цьому не змінить хід війни.

США передадуть Україні крилаті авіабомби Joint Standoff Weapon (JSOW) з дальністю до 130 км, сумісні з винищувачами F-16. Це рішення ухвалив 26 вересня президент США Джо Байден.

26 вересня Сполучені Штати надали Україні новий пакет допомоги для боротьби з РФ на суму у 7,9 мільярда доларів.