«Я довго на це чекала»: у США жінка здобула ступінь магістра у 105 річному віці

Джерело: сайт університету

У США 105-річній Вірджинії Гіслоп знадобилося 83 роки, щоб здобути ступінь магістра в Стенфордському університеті. Тепер вона нарешті завершила навчання.

Жінці довелося покинути Стенфорд на початку 1941 року, коли її нареченого Джорджа призвали воювати у Другій світовій війні. Не маючи змоги завершити свою дисертацію, вона відклала отримання диплома, а пізніше переїхала до Вашингтона, щоб створити сім’ю.

“Я не повернулася до викладання, але я відчуваю, що використала свій педагогічний сертифікат, працюючи у комітетах і правліннях і намагаючись покращити освітні можливості за кожної нагоди”, – сказала Гіслоп у 2018 році.

Проте коли нещодавно її зять зв’язався з університетом, він виявив, що випускна робота більше не потрібна для отримання ступеня. Гіслоп мала право закінчити навчання десятиліттями пізніше.

“Боже, я довго на це чекала”, – сказала вона, проходячи через сцену, щоб отримати свій диплом. 

Фото: Чарльз Руссо

За неї вболівали рідні, онуки та випускники 2024 року.

Декан Стенфордської вищої освітньої школи Деніел Шварц пригадав, як хвилювався, що заплаче, коли представлятиме Гіслоп на сцені.

“Не встиг я навіть дійти до сльозливої ​​частини, як натовп вибухнув оваціями. Вірджинія здобула освіту в молодому віці, вона просто не отримала диплом. Це чудова можливість повернутися та відсвяткувати життя, сповнене повернення та освіти”, – сказав він.

Велика Британія заборонила супермоделі Наомі Кемпбелл бути довіреною особою благодійної організації після того, як розслідування виявило, що кошти, зібрані на добрі справи, використовувалися на “нерозумні витрати”.

У Києві спостерігається різке зменшення чисельності горобців, яке сталося через косіння трави і “гламуризацію” столичних парків.

Понад 3600 хімічних речовин, дозволених для контакту з харчовими продуктами в упаковці, кухонному посуді або харчовому обладнанні, виявили в організмі людини, про що свідчить нове дослідження.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.