Займались сексуальною експлуатацією українок: в Іспанії затримали групу торговців людьми

Джерело: Європол

Європол разом з поліцією Іспанії викрили злочинну групу, яка займалася торгівлею людьми. Підозрювані заманювали українок обіцянками оформити для них візи, дати фінансову підтримку та роботу.

Правоохоронці встановили 14 жертв.

Серед заарештованих – один громадянин Іспанії, двоє громадян Росії та двоє громадян України.

Під час п’яти обшуків було вилучено два автомобілі, готівку, електронне обладнання, трудові контракти та інші документи, пов’язані з клубом, де експлуатували жінок.

“Злочинна група, яка діяла з 2020 року, вербувала своїх жертв в Інтернеті, переважно через платформи соціальних мереж, представляючи себе менеджерами кадрового агентства. Постраждалих заманювали пропозиціями роботи хостессами. Підозрювані торговці людьми потім експлуатували жінок, переважно українок, а також громадянок Білорусі, у клубі проституції в Ель-Ехідо (Альмерія), Іспанія”, — йдеться у повідомленні.

Зловмисники, за даними Європолу, обирали жертв за національною ознакою та привозили їх до Іспанії за туристичними візами. Вони обіцяли жінкам легальну роботу в індустрії розваг і туризму. Жертв просили подати заяву на тимчасовий захист через війну в Україні, що давало їм дозвіл на проживання. Молодим жінкам обіцяли також дозволи на роботу.

Однак підозрювані обдурили жінок. Вони не отримали жодних трудових договорів, їх змусили займатися проституцією.

Правоохоронці повідомили, що злочинна група отримала величезні незаконні доходи, експлуатуючи велику кількість жінок.

“Постраждалих розмістили у трьох будинках, наданих однією особою, яка керувала нічним клубом. Ізолюючи жертв від решти суспільства, торговці людьми намагалися мінімізувати ризик виявлення поліцією або втечі жінок, дозволяючи їм стримувати, контролювати та повністю експлуатувати жертв”, – повідомляє Європол.

Американський телерепортер Боб Ван Діллен, перервав свій прямий ефір про ураган “Хелен”, щоб врятувати жінку з автомобіля, що застряг у воді. На відео він стоїть під дощем з затопленим авто за спиною і розповідає, як жінка потрапила в небезпечну зону.

Артем Ковбасинський, 24-річний артист Клайпедського державного музичного театру, що в Литві, загинув на фронті 27 вересня. За словами друзів, він повернувся в Україну з Литви на початку війни. Артем вважав, що жити спокійно з коханою, доки в Україні війна — означає втратити гідність.

“Хезболла” опублікувала заяву, в якій підтвердила смерть свого лідера Хасана Насралли. Це поклало край його 32-річному перебуванню на посаді лідера угруповання.

Євросоюз рекомендує авіакомпаніям уникати повітряного простору Лівану та Ізраїля протягом найближчого місяця.

У Московській області було ліквідовано полковника Збройних сил Росії Олексія Коломєйцева, керівника 924-го державного центру безпілотної авіації.