«Кидали цигарки та яйця»: в Китаї зоопарк довічно заборонив 12 туристам відвідувати панд

Джерело: CNN

Дослідницька база розведення великих панд у місті Ченду (китайська провінція Сичуань) наклала довічну заборону на відвідування 12 туристам за їх “неналежну поведінку з тваринами”.

За даними видання, 12 осіб віком від 26 до 61 року отримали довічну заборону на доступ до центру за те, що вони кидали “пагони бамбука, палички від льодяників, сигарети, яйця або хліб і плювали в ігрову зону панд”.

При цьому вказано, що панди від дій відвідувачів не постраждали.

У своїй заяві дослідницька база не назвала ані імен порушників, ані їхнього громадянства. Утім, зазначається, що йдеться не про одну групу туристів, а про низку інцидентів, які сталися з квітня по червень цього року.

На вебсайті бази, яка є одним із найпопулярніших туристичних об’єктів Ченду, є докладні інструкції для відвідувачів.

“Будь ласка, подбайте про свою безпеку та безпеку тварин. Зберігайте тишу та тримайтеся подалі від тварин; заборонено смітити, випльовувати, кидати їжу в зону активності тварин та вчиняти інші дії, що загрожують безпеці тварин”, – йдеться в заяві.

Протягом доби, 1 липня, ЗС РФ зазнали втрат серед особового складу у кількості близько 1280 військових. За понад два роки великої війни втрати в живій силі російської армії наразі становлять 545 090 осіб.

2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибуде до Києва. У межах візиту він проведе зустріч з президентом Володимиром Зеленським. Як стверджують The Guardian та Financial Times, офіційних заяв про візит поки немає від жодної зі сторін.

Нідерланди дозволили експорт в Україну 24 винищувачів F-16 та семи авіадвигунів до них. Згідно з ліценцією від міністерки зовнішньої торгівлі та розвитку співробітництва Нідерландів, перший літак має надійти “незабаром”.

Сьогодні, 2 липня, відзначається День працівника податкової служби в Україні. Віряни святкують Покладання ризи Пресвятій Богородиці у Влахерні. До Нового року залишилося 182 дні.

2 липня в Україні очікується спека, а місцями дощі з грозами. Температура сягатиме від +29 до +37 градусів.