У Миколаївській області відновили лікарню, яку росіяни пошкодили ще у 2022 році

Джерело: Міністерство охорони і здоров’я

На Миколаївщині відновили Центр первинної медико-санітарної допомоги №4, який зазнав руйнувань внаслідок атаки ЗС РФ ще восени 2022 року. На початку вересня 2022 року уламками від боєприпасів у будівлі вибило вікна та двері.

Крім того, внаслідок обстрілу пошкоджень зазнали стіни, стеля і дах, а також медичне обладнання та техніка.

Пошкоджене майно повністю замінили та вже провели поточний ремонт.

“Так, завдяки допомозі благодійної організації БФ “Лікарі без кордонів” відновили вікна та двері. Гуманітарна організація “Grone” надала медзакладу як гуманітарну допомогу сантехніку. Громадська організація “Громада Хаб” та ММ БФ “Вихід” забезпечили медичним обладнанням. Гуманітарна організація “Save the children” надала медичні та офісні меблі”, — зазнали у повідомленні.

Грант від благодійного проєкту UNICEF забезпечив медзакладу дві облаштовані зали для очікування. Роботи щодо цього завершили у листопаді 2023 року.

Зараз вже повністю відновлено покрівлю, кабінети лікарів-педіатрів, терапевтів, загальної практики і сімейної медицини, пункт щеплення, лабораторію тощо.

Зазначимо, що по всій Україні з початку повномасштабного вторгнення російські військові пошкодили 1 619 об’єктів медзакладів та 214 зруйнували вщент. 522 об’єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 358 – відновлені частково.

Згідно з новими польськими освітніми правилами, від 1 вересня українські учні, які знайшли прихисток у Польщі, зобовʼязані вчитись у польській школі.

Окупанти в суботу, 28 вересня, завдали авіаудару по Слатиному Харківської області. Загинули троє людей, ще щонайменше троє поранених.

Станом на 16:00 в суботу, 28 вересня, на даний час по всій лінії фронту відбулося 66 атак. Основні зусилля окупанти і далі прикладають на Покровському напрямку, де провели третину від усіх атак на території України. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

Сьогодні, 28 вересня, у Козачій Лопані Харківської області російські війська дроном атакували цивільну автівку, внаслідок чого загинув суддя, а ще три жінки поранені.

28 вересня ворожі війська обстріляли магазин у Покровському районі Донецької області, внаслідок чого загинули двоє людей, а один був поранений.