Російські війська окупували Новоолександрівку – DeepState

Джерело: DeepState

Станом на 23 червня російські війська намагаються закріпитися на західних околицях села Новоолександрівка на Донеччині. Сили Оборони України проводять ураження живої сили, щоб зупинити подальше просування ворога.

Джерело: DeepState

Як повідомляють аналітики, на шляху до надважливої логістичної траси Покровськ-Костянтинівка з населених пунктів залишається лише село Воздвиженка.

Важливо зупинити подальше просування ворога, адже певною мірою повторюється ситуація біля Очеретиного. Як і тоді, сили 47, 68, 25 бригад та прикомандированих підрозділів стримують основний удар, знекровлюючи свій потенціал, а фланг тріщить, — наголосили аналітики DeepState.

Зауважимо, у Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну інформацію на фронті станом на  19.00 23 червня. Ворог продовжує докладати основних зусиль на Куп’янському та Покровському напрямках. Впродовж доби кількість бойових зіткнень на всій лінії фронту збільшилась вже до 96.

  • 23 червня командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив про втрати російської армії за тиждень. Зокрема українські оборонці ліквідували 8050 росіян та знищили 1042 одиниці озброєння та військової техніки.
  • Станом на 23 червня Росія зосередила свої зусилля на Покровському напрямку, де відбулася майже половина від загальної кількості бойових зіткнень.
  • Під час виступу 5 червня Володимир Путін випадково заявив, що російська армія може втрачати до 20 000 своїх військових в Україні щомісяця. Фахівці зауважили, що це приблизно така ж кількість військових, яких РФ набирає місяця.

Міністерка фінансів США Джанет Єллен заявила, що США запровадять нові жорсткі санкції, спрямовані на стримування військових зусиль Росії в Україні, включаючи “посередників у третіх країнах, які постачають Росії критично важливі ресурси для її військових”.

Туреччина без офіційного оголошення заборонила своїм експортерам переправляти до Росії американську продукцію військового призначення. Це сталося після того, як Вашингтон пригрозив Анкарі “наслідками” за підтримку російського ВПК.

Індія повернула із зони бойових дій 85 своїх громадян, яких обманом змусили підписати контракт із армією РФ та відправили на війну проти України.

Колишній Головнокомандувач ЗСУ, а нині посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що українські пілоти завершили підготовку у Британії та готові вирушити на допомогу Силам оборони.

Прикордонники та нацгвардійці отримали військові медичні автобуси від Норвезького оборонного агентства в рамках допомоги НАТО Україні.