У Дагестані затримали голову району: його сини можуть бути причетні до подій у Махачкалі

Джерело: The Moscow Times

Голову Сергокалинського району Дагестану Магомеда Омарова затримали силовики після подій у республіці 23 червня, під час яких невідомі обстріляли православну церкву, а також синагогу й наряд поліції.

Повідомляється, що внаслідок подій у Дербенті та Махачкалі, загинуло не менше дев’яти осіб, ще 25 – постраждали.

Двоє синів Омарова — Аділь та Осман, — за попередньою інформацією, брали участь в атаці, обох чоловіків застрелили силовики.

Нині ж Магомеда Омарова допитують співробітники ФСБ РФ. Зазначається, що машину, яка приїхала забирати Омарова, обстріляли у селі Сергокалі. За повідомленнями ЗМІ, посадовець мав намір подати у відставку добровільно до затримання.

Наразі у Дагестані введено режим контртерористичної операції: в’їзди та виїзди до Махачкали та Дербента перекрито, поліція зупиняє та оглядає авто. На вулиці вивели військову техніку і чути стрілянину.

За інформацією ЗМІ, найближчим часом до республіки вилетять співробітники Служби захисту конституційного устрою ФСБ РФ.

Нагадаємо, 23 червня невідомі обстріляли православну церкву, а також синагогу й наряд поліції у Дагестані.

  • Загроза бойовиків з “Ісламської держави”, проти якої раніше воювала армія США, нікуди не зникла. ЗМІ пишуть, що прихід Дональда Трампа до влади може лише загострити ситуацію.
  • Фахівці ISW вважають, що заяви російської влади про нібито причетність України до атаки на ТЦ Crocus City Hall у Підмосков’ї загрожують громадянам РФ.
  • ФСБ Росії повідомила в п’ятницю, 3 травня, що її офіцери вбили чоловіка, якого нібито завербувала Україна, й він планував напад із вибухівкою на паливний термінал в Ленінградській області РФ.

В партії “Слуга народу” заявили, що керівниця Хмельницького обласного центру МСЕК Тетяна Крупа, яку викрили на незаконному збагаченні, була обрана депутатом, але не є членкинею партії.

Сьогодні, 5 жовтня, російські війська обстріляли три райони Донецької області, внаслідок чого двоє людей загинули та ще шістьох поранено.

Правоохоронці повідомили, що інформація про небезпечний тренд “хаффінг”, або ж “хромування” та “хромінг” серед дітей в Україні не відповідає дійсності.

Ізраїльські військові до річниці терактів 7 жовтня розширюють свої операції на кількох фронтах та готуються до “значної та серйозної” відплати Ірану за масштабну атаку балістичними ракетами на Ізраїль минулого тижня.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги.