Близько половини українських біженців у Німеччині планують залишитися в країні

Джерело: Reuters

Згідно з опитуванням, опублікованим у середу, 12 липня, із понад мільйона українських біженців, які перебувають в Німеччині, 44% хотіли б залишитися в країні надовго.

У попередньому опитуванні, опублікованому наприкінці літа 2022 року, 39% українських біженців планували залишитися в Німеччині. Згідно з новим опитуванням, зараз 44% хочуть залишитись в країні.

У новому опитуванні зазначено, що 18% знайшли роботу.

Причиною цього була висока участь в інтеграційних та мовних курсах, спрямованих на підвищення рівня працевлаштування. Три чверті біженців відвідували курси німецької мови або вже закінчили їх.

“Німеччина інвестує в стійку інтеграцію цих біженців на ринку праці”, – зазначила Юлія Косякова з IAB у презентації опитування.

Станом на 22:00 в п’ятницю, 20 вересня, ще на семи напрямках фронту тривають боєзіткнення. З початку доби відбулося 190 боїв.

Знову збільшилась кількість поранених внаслідок обстрілу РФ Харкова. Наразі відомо про сім постраждалих, з них двоє дітей 10 та 12 років.

Сполучені Штати готують пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів, повідомили Reuters у п’ятницю, 20 вересня, два американських посадовці.

Внаслідок російської атаки по Харкову вже відомо про чотирьох постраждалих, серед них 10-річна дитина з гострою реакцією на стрес.

Російські загарбники в п’ятницю ввечері, 20 вересня, вкотре атакували Харків. Є постраждалі.