Близько половини українських біженців у Німеччині планують залишитися в країні

Джерело: Reuters

Згідно з опитуванням, опублікованим у середу, 12 липня, із понад мільйона українських біженців, які перебувають в Німеччині, 44% хотіли б залишитися в країні надовго.

У попередньому опитуванні, опублікованому наприкінці літа 2022 року, 39% українських біженців планували залишитися в Німеччині. Згідно з новим опитуванням, зараз 44% хочуть залишитись в країні.

У новому опитуванні зазначено, що 18% знайшли роботу.

Причиною цього була висока участь в інтеграційних та мовних курсах, спрямованих на підвищення рівня працевлаштування. Три чверті біженців відвідували курси німецької мови або вже закінчили їх.

“Німеччина інвестує в стійку інтеграцію цих біженців на ринку праці”, – зазначила Юлія Косякова з IAB у презентації опитування.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.

17 вересня вперше відбувся централізований обмін повістками в електронному вигляді. Загалом Укрпошта отримала близько шести тисяч повісток щодо виклику військовозобов’язаних до ТЦК.

Посли країн “Великої сімки” підтримали та привітали схвалення Радою закону щодо реформи митниці.