На війні в Україні загинув третій доброволець з Естонії

Джерело: Postimees

Боронячи Україну загинув третій естонський доброволець, який воював у складі 3-ї штурмової бригади.

Як зазначається, 42-річний Мартін Яегер прибув до України рік тому. Чоловік служив у різних підрозділах, а місяць тому перейшов до Третьої штурмової бригади.

21 червня військовослужбовця було вбито в бою на кордоні Харківської та Луганської областей, у районі селища Райгородка на Куп’янсько-Сватівському напрямку. Чоловік понад 10 років служив в елітному розвідбатальйоні Сил оборони Естонії, у 2013 році він брав участь у закордонній операції в Афганістані.

Загибель військовослужбовця підтвердило Посольство Естонії в Києві.

“Борючись за свободу України, загинув естонський доброволець Мартін Яегер. Це вже третій естонський доброволець, який загинув у повномасштабній війні, розв’язаній Росією”, – йдеться в повідомленні посольства на Facebook.

Воронезька авіабаза Мальшево на півдні РФ у 160 км від кордону з Україною, може бути найважливішою та найбільш вразливою ціллю в Росії. Однак, поки що українські Сили оборони не отримали дозвіл на використання американського озброєння для знищення російських Су-34 на цій авіабазі.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили про оперативну інформацію на фронті станом на 22:00 30 червня. За добу відбулося 124 бойових зіткнення. Найгарячішим напрямком протягом дня залишався Покровський.

Народна депутатка Мар’яна Безугла заявила, що вирішила подати  заяву в Державне бюро розслідувань щодо порушення Головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським статті 351 Кримінального кодексу України, а саме “перешкоджання діяльності народного депутата України”.

30 червня командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Олександр Павлюк повідомив про втрати російської армії за тиждень. Зокрема українські оборонці ліквідували 8340 росіян та знищили 1243 одиниці озброєння та військової техніки.

30 червня в Одесі п’ятьох відпочивальників віднесло хвилями у відкрите море. Рятувальники звернулися по допомогу до ВМС ЗСУ.